تاریخ انتشار : سه شنبه، ۴ دی ۱۴۰۳
بازدید | 138

حالا در این نوشته میخواهیم راجع به روند رشد کودک در ۴ ماهگی صحبت کنیم

بیشتر کودکان معمولا تا این سن، رفتارهای زیر را نشان می‌دهند:

رشد شناختی

در صورت گرسنه بودن، باز کردن دهان پس از دیدن سینه مادر یا شیشه شیر

مشتاقانه نگاه کردن به دستان خود

رشد اجتماعی عاطفی

لبخند زدن برای جلب توجه شما

خنده ملایم در واکنش به تلاش شما برای خنداندن کودک

نگاه کردن به شما، حرکت کردن یا ایجاد صدا برای جلب یا حفظ توجه شما

رشد حرکتی

ثابت نگه داشتن سر بدون کمک، هنگامی که او را نگه می‌دارید

نگه داشتن اسباب بازی که شما در دستش می‌گذارید

استفاده از بازوها برای تکان دادن اسباب بازی

بردن دست به سمت دهان

فشار آوردن به آرنج یا ساعد خود برای بلند شدن در وضعیتی که روی شکم خود قرار گرفته است.

رشد زبانی و ارتباطی

ایجاد صداهایی مانند “اوووو”، “آآه” (صداسازی آغازین)

ایجاد صدا در واکنش به صحبت‌های شما

گرداندن سر به سمت منبع صدا

به عنوان والد و کسی که بیشترین زمان را با کودکتان می‌گذرانید می‌توانید از این زمان برای رشد بهتر کودکتان استفاده کنید. در زیر فعالیت‌هایی برای بازی کردن با کودکتان پیشنهاد شده است. بازی کنید و لذت ببرید.

  • به کودک خود واکنش مثبت نشان دهید. با شنیدن صدای او ابراز هیجان کنید، لبخند بزنید و با او صحبت کنید. بدین ترتیب کودک می‌آموزد که نوبت را هنگام “مکالمه” رعایت کند.
  • فرصت‌های مناسبی فراهم کنید تا کودکتان به اسباب بازی‌ها برسد، آنها را لمس کند و با دنیای اطراف خود آشنا شود. مثلا او را روی پتویی بین اسباب بازی‌های بی خطر قرار دهید.
  • به کودک خود اجازه دهید که اشیای بی خطر را به دهانش ببرد و آنها را بررسی کند. کودک به این روش با چیزهای تازه آشنا می‌شود.
  • با کودک خود صحبت کنید، کتاب و آواز بخوانید. بدین ترتیب کودک صحبت کردن را می‌آموزد و واژه‌ها را درک می‌کند.
  • اسباب بازی‌هایی بی خطر مانند جغجغه یا کتاب پارچه‌ای با تصاویر رنگی متناسب با سن کودک را که نگه داشتن آنها در دست آسان است، برای بازی در اختیار کودک خود قرار دهید.
  • به کودک خود اجازه دهید که در طول روز با افراد و اشیا تعامل کند. کودک را به مدت طولانی درون تاب، کالاسکه یا صندلی راکر نگه ندارید.
  • برای خواب و تغذیه کودک برنامه منظم تدوین کنید.
  • کودک را به پشت بخوابانید و یک اسباب بازی به او نشان دهید. اسباب بازی را به آرامی از چپ به راست و بالا به پایین حرکت دهید و توجه کنید که آیا کودک حرکت اسباب بازی را دنبال می کند یا خیر.
  • با آواز خواندن و صحبت کردن بدن کودک را به مدت چند دقیقه ورزش و حرکت دهید. دست‌ها و پاهایش را به آرامی به بالا و پایین حرکت دهید.
  • نوزاد چهار ماهه شما از حباب بازی لذت فراوانی خواهد برد و همچنین این بازی به رشد مهارت‌های او از جمله هماهنگی چشم و دست و رشد ذهنی کمک می‌کند. آنچه شما نیاز دارید یک دمنده حباب و آب و صابون است و کافی است برای این فعالیت کودک را روی صندلی قرار دهید و آب صابون را آماده کرده و دمنده را در آن فرو ببرید و از جهات مختلف به سمت کودک حباب بفرستید اما مطمئن شوید که به چشم و دهان کودک شما برخورد نمی کنند. به او اجازه دهید حباب‌های روی بازوها ، پاها و قسمت‌های مختلف بدنش را لمس کند .
  • کودک چهار ماهه علاقه زیادی به نگاه کردن به تصویر خودش در آینه دارد و این فعالیت به رشد مهارت‌های اجتماعی و حرکتی او کمک می‌کند و کافی است کودک  را با آینه کنار تختخواب تنها بگذارید تا او اکتشاف کند. به کودک خود زمان دهید تا حالات چهره و حرکات خود را مشاهده کند.
نظر کاربران به این مقاله
نظر شما برای ما و سایر خوانندگان جذاب است، پس
آموزش‌هایی برای شما

۶ سوالی که پارتنرهای امن میتوانند پاسخ بدهند: •چه عادتی دارم که برات اذیت کننده است، ولی تا حالا بهم نگفتی؟ •تا حالا شده به خاطر رابطمون یه بخشی از خودت رو سرکوب کنی؟ •کدوم قسمت از رابطمون رو فکر میکنی اخیرا بهش توجه نکردیم؟ •از وقتی با هم هستیم چه تغییرات خوب و بدی […]

مشاهده

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ چرا مراجعه به روانشناس اهمیت دارد؟ در دنیای پرچالش امروز، سلامت روان به اندازه‌ی سلامت جسمی از اهمیت بالایی برخوردار است. با این حال، بسیاری از افراد به دلایل مختلف از مراجعه به روانشناس خودداری می‌کنند. عواملی مانند ترس از قضاوت دیگران، نگرانی از هزینه‌ها یا تصورات نادرست درباره روان‌درمانی می‌توانند باعث این […]

مشاهده

از ۱ تا ۱۰ به مهارت‌های اجتماعی خودتان چه نمره‌ای می‌دهید؟ برای ارزیابی این موضوع، به سؤالات زیر پاسخ بدهید: برای ارزیابی میزان مهارت در ارتباطات اجتماعی، به سؤالات زیر پاسخ دهید. هرچه تعداد پاسخ‌های مثبت شما بیشتر باشد، احتمال نیاز به تقویت این مهارت‌ها بالاتر است. ✏️ نکته مهم:اگر به بیش از ۳ سؤال […]

مشاهده

مراحل رشد کودک (۶ ماهگی) در شش ماهگی، بسیاری از کودکان معمولاً به رشد شناختی، اجتماعی، حرکتی و زبانی زیر مشغول می‌شوند: رشد شناختی: رشد اجتماعی و عاطفی: رشد حرکتی: رشد زبانی و ارتباطی به عنوان والد، می‌توانید از این زمان برای رشد بهتر کودکتان استفاده کنید. مثلا:

مشاهده

همونطور که داخل نوشته قبلی گفتیم، مراحل رشدی بسیار مهم هستند و آگاهی از اون‌ها به شما کمک میکنه که به خوبی در جریان روند رشد فرزندتون قرار بگیرید. حالا در این نوشته میخواهیم راجع به روند رشد کودک در ۴ ماهگی صحبت کنیم بیشتر کودکان معمولا تا این سن، رفتارهای زیر را نشان می‌دهند: […]

مشاهده

مراحل رشدی مهم هستند! شما به عنوان والد می‌توانید مراحل مهم رشدی کودکتان را بررسی کنید و هرگونه تاخیر در آن را یادداشت و در اولین فرصت با یک متخصص مشورت کنید. دو ماهگی بیشتر کودکان معمولا تا این سن، رفتارهای زیر را نشان می‌دهند: رشد شناختی نگاه کردن به حرکت‌های شما خیره شدن چند […]

مشاهده